Top Header Kuala Kangsar Content ms

p

Tel: 05 776 1055
Faks: 05 776 4441

e
HOME

PEJABAT DAERAH DAN TANAH KUALA KANGSAR

Menu Kuala Kangsar 3rd Level Content ms

Breadcrumb

Hari Perkeso 2019 Pejabat PERKESO Kuala Kangsar

 

HARI PERKESO 2019 PEJABAT PERKESO KUALA KANGSAR


 

Sempena sambutan Hari Perkeso 2019, Pejabat PERKESO Kuala Kangsar telah mengadakan beberapa program secara serentak yang dirasmikan oleh Tuan Ahmad Munir Bin Ishak Pegawai Daerah Kuala Kangsar. Antara program yang dijalankan ialah -:

Program Bersama Pemimpin Masyarakat

KProgram ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang peranan PERKESO dalam membantu dan menjaga kebajikan pencarum dan orang tanggungan serta meningkatkan kefahaman pemimpin masyarakat supaya dapat disalurkan kepada penduduk setempat/ tempatan..Selain itu,Tuan DO bersama Pn PP telah memberikan barang pemulihan berserta cek kepada OB yang hadir..

Program Advokasi

Selain itu program kita pada hari ini juga diselitkan dengan ceramah kesedaran pencegahan kemalangan jalanraya kepada semua pekerja-pekerja di Sayong Resort dan semua pekerja yang terlibat telah diberi topi kaledar sebagai salah satu insiatif untuk menjaga keselamatan di jalanraya.

Temuduga Terbuka EIS

emuduga terbuka kolabarasi bersama Sayong Resort dan Carcem yang dihadiri oleh golongan yang hilang pekerjaan sekitar kawasan Kuala Kangsar.. Program ini membuka ruang kepada mereka untuk kembali ke alam pekerja mengikut kemahiran dan pengalaman yang sedia ada.. PERKESO Kuala Kangsar dapat menjayakan program Hari PERKESO bagi tahun 2019 dengan jayanya dengan memberi kesedaran kepada semua golongan yang memerlukan supaya dapat mempertingkatkan mutu perkidmatan PERKESO.

Terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang hadir bagi menjayakan program kita pada hari ini.

       

           

Footer ms