Top Header Manjung Content ms

Menu Manjung 3rd Level Content ms

Breadcrumb

MPM diiktiraf PBT kedua terbaik di Perak

MPM DIIKTIRAF PBT KEDUA TERBAIK DI PERAK


 

  
Mohamad Fariz menerima sijil pengiktirafan yang disampaikan oleh Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Tan Sri Noh Omar dalam majlis khas baru-baru ini.

SERI MANJUNG - Perbandaran Manjung (MPM) diiktiraf lima bintang dalam Sistem Penarafan Bintang Pihak Berkuasa Tempatan (SPB-PBT) Tahun 2016.

Setiausahanya, Helmi Arifin berkata, MPM juga turut mencipta sejarah apabila menjadi PBT kedua terbaik di Perak selepas Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dan kesembilan terbaik di negara ini.

Menurutnya, kejayaan itu adalah hasil kerjasama semua pihak bukan sahaja melibatkan pegawai dan warga kerja serta Ahli-ahli Majlis MPM malah turut melibatkan sumbangan daripada seluruh komuniti perbandaran Manjung dan pihak-pihak berkepentingan.

"Kejayaan ini juga diperoleh ekoran langkah MPM yang mementingkan budaya kepantasan dan semangat kerja berpasukan serta tindakan proaktif yang sentiasa menambahbaik sistem penyampaian perkhidmatan.

"Pencapaian diperoleh ini adalah sebagai penandaaras dan memberi inspirasi kepada MPM untuk meningkatkan usaha dalam memantapkan lagi sistem tadbir urus dan memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat," katanya.

Sinar Harian
Siti Safa Mohd Nor
24 Ogos 2017floating menu manjung content v1 ms

 

Footer ms